Recent News

Write your custom message here

teMan2 Ku..^^

.

Jangan Lupa Tinggal Kumen ya~! Sayang Ampa..:) Selamat Datang ke Blog L'ARC EN CIEL DE MA VIE.Sila Tinggalkan link di Bahagian LINK EXCHANGE bagi tujuan blogwalking

Thursday, January 27, 2011

Sudut Kongsi Ilmu>>Title Bar Maker

Salam sume....korang nmpak x kat atas blog sy ney...ad tulisan tulis Blog Farah Amira Zainudin=intomydreamworld.blogspot.com 2???...korang pasan x title 2 bergerak???haaa...rni sy nak ajar korang cm ner nak wat title bar 2 bgerak cm tuh...sume ney credit kpd  Blog Liyana's Story...thankz ye ajar sye nak buat title bar ni bgerak...^^...anyway sy ase bguna gak kalo sy ajar owg lak kan???Ilmu kan ptt dkongsi..;)..ish3..da la 2 farah oii...byk bebenor ang ckp..ish3...

haa...okeh..back to main point...cre2 nak wat title bar ni sng jer..korang ikt step ney..check it out...^-^

:::::::::::::::::::::::::::::::::
::::::::::::::::::::::
::::::::::::::
::::::
:



STEP 1~
Korang CLICK SINI YE!...ada kuar kotak kaler biru kn???

STEP 2~
Korang isi je kat bahagian "Title Bar Message" tuh dgn pe yg korang nak tulis la...cm sy sy tulis 
"Blog Farah Amira Zainudin=intomydreamworld.blogspot.com"

STEP 3~
then,korang pilih effect yang korang nak gne...bgantung la pada citarasa korang...

STEP 4 ~
Lepas pilih effect 2...korang ubah la kelajuan title bar korang...smakin kecik nombor yang korang letak..semakin laju la tulisan 2 bergerak...

STEP 5~
Korang preview n kalo da puas hati..korang klik je "ok,generate code!"

STEP 6~
pegi ke dashboard > design > page element > add gadget > HTML javascript
and paste code kat situ. 

STEP 7~
korang cbe SAVE...n  tgk la hasilny...:)..cube la ye...!
Selamat Mencuba...:)





2 111 kumen miko!:

HadifaR_R said...

Thanks...nice tips... dah lama cari nih...hehe

FarAh AmiRa said...

hehehe...ur welcme..sy pon just share pe yg sy tau..:D